Topi Sorsakoski & Agents


Uutiset

15.02.2019

Ville Valo & Agents: Baddingin selittämätön tenho

 ”Tällä työmaalla sallimus oli puolellamme”

Rauli ”Badding” Somerjoen lauluihin perustuva albumi Ville Valo & Agents on nyt julkaistu. Levyltä on saatu kuulla ennakkoon kaksi singleä Orpolapsi kiurun ja Ikkunaprinsessa.

Ville Valo nähtiin ensimmäistä kertaa Agents-yhtyeen solistina Laulava sydän -tv-ohjelmassa jo 20 vuotta sitten. Valon aistikkaat tulkinnat jäivät niin yleisön kuin Esa Pulliaisenkin mieleen ja ajatus myöhemmästä yhteistyöstä jäi kytemään. Kun Pulliainen löysi pöytälaatikostaan Baddingin 30 vuotta aiemmin äänittämät demokasetit, sai ainutlaatuinen projekti ensisysäyksensä.

Ville Valo & Agents  -levy sisältää Baddingin ennen julkaisemattomia kappaleita sekä kaikkien tuntemia klassikoita, kuten Paratiisi, Ikkunaprinsessa ja Tähdet tähdet. Albumin tuottajana toiminut Pulliainen kertoo levyn teosta seuraavasti: ”Levyn teko kaikkinensa sujui hyvin, ihmeenkin hyvin. Joskus vain käy niin että kaikki menee putkeen, valitettavan harvoin tosin, mutta tällä työmaalla sallimus oli puolellamme. Hyvä valmistautuminen auttoi myös. Kolmen vuoden alitajuntatyöstö ennen varsinaista sovitustyötä palkitsi. Eikä Villekään hypännyt vauhdissa olevaan junaan vaan suunnitteli hommansa rauhassa ja kiireettä. Villelle tämä kova duuni olikin, piruparka joutui uimaan Baddingin nahkoihin ja olemaan samalla oma itsensä. Mun kohdalla riitti, kun soitin vaan niinkuin ennenkin, ei ollut pappia ekaa kertaa kyydissä. Baddingin kanssa levyjä tehtäessä jännittävin hetki oli aina lauluosuuksien nauhoitus - laskeutuuko se outo taika päälle vai ei. Ja sieltä se selittämätön tenho aina löytyi. Saman fiiliksen löysi Ville Valokin tälle levylle ja se oli kultaakin arvokkaampi löytö. Olen ylpeä koko porukan puolesta.”

 Ville Valo & Agentsin ensimmäinen esiintyminen nähtiin Emma Gaalassa. Ainutlaatuisen yhteistyön tiimoilta tehtävä kiertue alkaa maaliskuussa ja päättyy pian kesän festivaalikeikkojen jälkeen. Useat kiertueen keikoista ovat jo loppuunmyytyjä.

[Etusivulle | Kaikki uutiset]